Πέμπτη, Ιούνιος 20, 2024

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

eaep_church

Ο επίσκοπος και η εκκλησία της Πεντηκοστής Αγίας Παρασκευής σας καλωσορίζουν στην επίσημη ιστοσελίδα της εκκλησίας.

Είναι σίγουρο ότι δεν βρεθήκατε κατά λάθος σε αυτή τη σελίδα, αλλά ο Θεός σας οδήγησε για να σας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσετε την αγάπη Του και να απολαύσετε τις ενέργειες και τα θαύματα του Θεού και στη δική σας ζωή.Είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε στην εκζήτησή σας και να μοιραστούμε μαζί σας τι ο Θεός έκανε στη ζωή μας.

Επίσης θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά και να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις.Μέσω της πλοήγησή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε σε θέματα που αφορούν στο δόγμα της εκκλησίας μας, να πληροφορηθείτε για τις δραστηριότητές της καθώς και να ακούσετε κηρύγματα Ευαγγελίου.

Τέλος μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα από την ενότητα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Το Πρόγραμμα

ΛΑΤΡΕΙΑ:

Η Λατρεία προς τον Κύριο Ιησού Χριστό γίνεται στην εκκλησία κάθε Κυριακή ως εξής:

Από τις 10.30 – 11.00 γίνεται προσευχή.

Από τις 11.00 – 12.15 αφιερώνεται η ώρα στην Λατρεία στον Ιησού Χριστό με ύμνους λατρείας, ανάγνωση της βίβλου συνήθως με μήνυμα από την Παλαιά Διαθήκη και κήρυγμα από την Καινή Διαθήκη από τον ποιμένα – επίσκοπο Σωτήρη Στέργιο, και τέλος υμνωδία και προσευχή τόσο για ασθενείς πιστούς (ευχέλαιο) όσο και για την προετοιμασία των πιστών για την συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία.

Στις 12.15 -12.40 τελείται το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με μικρό μήνυμα αγιασμού και την κλάση του άρτου και διαμοίραση του οίνου.

Στο τέλος γίνεται η προαιρετική και συνεισφορά των πιστών για τις ανάγκες της εκκλησίας, ανακοινώσεις και προσευχή κλεισίματος της λατρείας.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ:

Η διδασκαλία γίνεται με κηρύγματα και μαθήματα μέσα από τον λόγο του Θεού. Αναλυτικότερα:

Δευτέρα: Γίνονται μαθήματα από την Βίβλο από τον ποιμένα της εκκληςίας Σωτήρη Στέργιο

Τρίτη: Γίνονται κηρύγματα ευαγγελίου από ποιμένες εκκλησιών και άλλους κήρυκες της Αττικής.

Παρασκευή: Γίνονται κηρύγματα ευαγγελίου από τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ:

Η εκκλησία είναι ανοιχτή για προσευχή από 19.00 εως 20.00 ώστε οι πιστοί να ανοίγουν την καρδιά τους στον Ιησού ευχαριστώντας Τον για το σωτήριο έργο Του και γνωστοποιώντας τα προβλήματα τους και τις ασθένειες τους σε Εκείνον.

Επίσης μετά την ομιλία η εκκλησία προσεύχεται για τους ασθενείς πιστούς και οι πρεσβύτεροι χρίουν τον ασθενή με έλαιο, επιθέτουν τα χέρια τους επάνω του και προσεύχονται, όπως παραγγέλλει ο Λόγος του Θεού. Ακολουθεί προσευχή μέχρι τις 21.30 την Δευτέρα και 22.00 την Παρασκευή.