Χαιρετισμός

eaep_church

Ο επίσκοπος και η εκκλησία της Πεντηκοστής Αγίας Παρασκευής σας καλωσορίζουν στην επίσημη ιστοσελίδα της εκκλησίας.

Είναι σίγουρο ότι δεν βρεθήκατε κατά λάθος σε αυτή τη σελίδα, αλλά ο Θεός σας οδήγησε για να σας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσετε την αγάπη Του και να απολαύσετε τις ενέργειες και τα θαύματα του Θεού και στη δική σας ζωή.Είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε στην εκζήτησή σας και να μοιραστούμε μαζί σας τι ο Θεός έκανε στη ζωή μας.

Επίσης θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά και να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις.Μέσω της πλοήγησή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε σε θέματα που αφορούν στο δόγμα της εκκλησίας μας, να πληροφορηθείτε για τις δραστηριότητές της καθώς και να ακούσετε κηρύγματα Ευαγγελίου.

Τέλος μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα από την ενότητα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πρόγραμμα

ΛΑΤΡΕΙΑ:

Η Λατρεία προς τον Κύριο Ιησού Χριστό γίνεται στην εκκλησία κάθε Κυριακή ως εξής:

Από τις 10.30 – 11.00 γίνεται προσευχή.

Από τις 11.00 – 12.15 αφιερώνεται η ώρα στην Λατρεία στον Ιησού Χριστό με ύμνους λατρείας, ανάγνωση της βίβλου συνήθως με μήνυμα από την Παλαιά Διαθήκη και κήρυγμα από την Καινή Διαθήκη από τον ποιμένα – επίσκοπο Σωτήρη Στέργιο, και τέλος υμνωδία και προσευχή τόσο για ασθενείς πιστούς (ευχέλαιο) όσο και για την προετοιμασία των πιστών για την συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία.


Στις 12.15 -12.40 τελείται το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με μικρό μήνυμα αγιασμού και την κλάση του άρτου και διαμοίραση του οίνου.

Στο τέλος γίνεται η προαιρετική και συνεισφορά των πιστών για τις ανάγκες της εκκλησίας, ανακοινώσεις και προσευχή κλεισίματος της λατρείας.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ:

Η διδασκαλία γίνεται με κηρύγματα και μαθήματα μέσα από τον λόγο του Θεού. Αναλυτικότερα:

Δευτέρα: Γίνονται μαθήματα από την Βίβλο από τον ποιμένα της εκκληςίας Σωτήρη Στέργιο

Τρίτη: Γίνονται κηρύγματα ευαγγελίου από ποιμένες εκκλησιών και άλλους κήρυκες της Αττικής.

Παρασκευή: Γίνονται κηρύγματα ευαγγελίου από τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής.

Κυριακή βράδυ: Γίνονται κηρύγματα ευαγγελίου από νέους / Γίνονται μαθήματα από την Βίβλο απο αδ. Δημήτρη Κορδορούμπα

ΠΡΟΣΕΥΧΗ:

Η εκκλησία είναι ανοιχτή για προσευχή από 19.00 εως 20.00 ώστε οι πιστοί να ανοίγουν την καρδιά τους στον Ιησού ευχαριστώντας Τον για το σωτήριο έργο Του και γνωστοποιώντας τα προβλήματα τους και τις ασθένειες τους σε Εκείνον.

Επίσης μετά την ομιλία η εκκλησία προσεύχεται για τους ασθενείς πιστούς και οι πρεσβύτεροι χρίουν τον ασθενή με έλαιο, επιθέτουν τα χέρια τους επάνω του και προσεύχονται, όπως παραγγέλλει ο Λόγος του Θεού. Ακολουθεί προσευχή μέχρι τις 21.30 την Δευτέρα και 22.00 την Παρασκευή.

back to top

Λίγα λόγια από τον Ποιμένα της Εκκλησίας

Σωτήρης Στέργιος

Οι έσχατοι καιροί που ζούμε είναι καιροί κακοί. Οι άνθρωποι σαν την εποχή της Ιαήλ έχουν αφήσει τη στενή οδό και περιπατούν στη φαρδιά οδό των γήινων έξεων και απολαύσεων. ....εν ταις ημέραις της Ιαήλ, εγκατελείφθησαν αι οδοί, και οι διαβάται περιεπάτουν οδούς πλαγίας. Κριτ. 5:6.
Είναι η ώρα για μετάνοια και επιστροφή στον Ιησού Χριστό που είναι η αληθινή οδός. Μας αγαπάει μας περιμένει και το έδειξε επάνω στο σταυρό. Με τα χέρια Του ανοιχτά ακόμα φωνάζει: Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει. Ματθ. 11:28 Ο λαός του Κυρίου τον έσχατο αυτό καιρό καλείται να παραμείνει ενωμένος ο ένας με τον άλλον και όλοι μαζί με τον ΙΗΣΟΥ τον αρχηγό και τελειωτή της πίστεως ημών για να καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις όλο και περισσότερο αυξανόμενες επιθέσεις του εχθρού σε ένταση και συχνότητα. Το κοσμικό πνεύμα θέλει να εισβάλλει σαν σίφουνας μέσα στην εκκλησία και να αφανίσει οτιδήποτε θεϊκό κρατάμε στις καρδιές μας. Επηρεάζει τον τροπο σκέψης μας, τον τρόπο ντυσίματός μας, τον τρόπο συμπεριφοράς μας, τον τρόπο ομιλίας μας, τις επιδιώξεις μας, τον τρόπο διακυβέρνησης της εκκλησίας και το γενικότερο περιπάτημά μας. Με μικρές ή μεγάλες αλώπεκες θέλει σιγά σιγά να μας απομακρύνει από τη στενή οδό.
Για αυτό ας δούμε λίγο τι μας προτρέπει ο Άγιος Λόγος Του: Ώστε, αδελφοί μου αγαπητοί, γίνεσθε στερεοί, αμετακίνητοι, περισσεύοντες πάντοτε εις το έργον του Κυρίου, γινώσκοντες ότι ο κόπος σας δεν είναι μάταιος εν Κυρίω. Α' Κορ. ιε:58 και Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε· διότι ο αντίδικός σας διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιέρχεται ζητών τίνα να καταπίη· 9 εις τον οποίον αντιστάθητε μένοντες στερεοί εις την πίστιν, εξεύροντες ότι τα αυτά παθήματα γίνονται εις τους αδελφούς σας τους εν τω κόσμω. Α' Πέτρ. ε':8-9.